Oneindig en toekomstbestendig

De voorraad van grondstoffen raakt op, terwijl de vraag naar elektronica toeneemt. Om de planeet tegen deze uitputting te beschermen, delven wij secundaire grondstoffen uit afgedankte elektr(on)ische apparaten om deze opnieuw in te zetten.

Volgens het Global e-waste monitor rapport wordt er jaarlijks ongeveer 54 miljoen ton aan elektronische producten weggegooid. Dit is een groeiend probleem. Verwacht wordt dat dit aantal in 2030 tot 74 miljoen ton zal stijgen. Deze trend benadrukt de noodzaak van een circulaire economie in het licht van milieu- en gezondheidsrisico’s. – Antonis Mavropoulos, ISWA President. Daarom stimuleren wij in plaats van weg te gooien, het hergebruik en veilig verwerken van deze producten en daarmee het terugwinnen van de natuurlijke grondstoffen. 

Het behoud van grondstoffen door elektronicarecycling is milieuverantwoord, maar Mirec is ook maatschappelijk verantwoord. Wij hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), waarbij het algemene welzijn centraal staat. Onze voortdurende aandacht voor veiligheid, bewustzijn en vooruitgang maakt het verschil en draagt bij aan een groenere toekomst. Bovendien biedt Mirec met trots kans aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen maken we hierin het verschil. 

Wij zijn een WEEELABEX / Cenelec- gecertificeerde elektronicarecycler. Daarmee zijn we toegewijd aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en een betrouwbare partner in het terugwinnen van grondstoffen. Onze geavanceerde processen zorgen ervoor dat elektronica op een milieuvriendelijke en veilige manier wordt verwerkt. Zo winnen we op grote schaal waardevolle grondstoffen terug en verminderen we de CO2-uitstoot. Hiermee staat Mirec aan de basis van én midden in de circulaire economie en verminderen wij de impact op het milieu. 

Veilig en
verantwoord voor alles

Bij Mirec bieden we een veilige werkomgeving voor onze medewerkers en partners, waarin welzijn en ontwikkeling centraal staan. Mirec is een bedrijf waarin de ontwikkeling nooit stopt. Zo investeren wij volop in trainingen en verbeterde arbeidsomstandigheden. Mirec stimuleert een positieve bedrijfscultuur en zorgt ervoor dat de medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen. De stem en bijdrage van onze medewerkers maakt het verschil.

Onze certificaten

Maak stappen richting een
Net Zero organisatie

nl_NL