Working for
the future

Mirec wint waardevolle grondstoffen op verantwoorde wijze terug. Wij ondersteunen bedrijven bij het recyclen en hergebruiken van elektr(on)ische apparaten en onderdelen. Mirecs naleving van de WEEE-wetgeving verzekert klanten van milieubewuste grondstoffenwinning en een betrouwbaar partnerschap. 

Door materialen zoals staal, aluminium, kunststof en (edel)metalen opnieuw in te zetten als secundaire grondstof, verminderen we de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen. Dit draagt niet alleen bij aan het behoud van natuurlijke grondstoffen, maar vermindert ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het winnen van nieuwe materialen. Bij Mirec zetten we ons actief in voor een duurzame toekomst.

Veilig verwerken van elektronica

Als onderdeel van een elektronicaproducent zijn wij ooit begonnen met het opzetten en ontwikkelen van systemen voor het terugwinnen van natuurlijke grondstoffen uit elektronica en andere (edel)metaalhoudende producten en materialen. Dit zit in het DNA van Mirec. Ondertussen zijn wij vooraanstaand elektronicarecycler met vele jaren ervaring en expertise.

Wij verzamelen, hergebruiken en verwerken elektronische apparaten. Dit doen wij op een gecertificeerde, verantwoorde en veilige manier. 

Hierbij voorkomen we dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. De veiligheid van data, processen en de organisatie staat hierbij centraal. 

Ontzorging

Wij ontzorgen onze klanten door ons uitgebreide pakket aan diensten, van logistieke oplossingen tot registraties en rapportages.

Betrouwbaarheid

Wij zijn een WEEELABEX / Cenelec- gecertificeerde elektronicarecycler en een betrouwbare partner in grondstoffenwinning.

Veiligheid

De veiligheid van ons team en onze klanten staat centraal. Wij hebben certificaten behaald omtrent onze processen die de veiligheid waarborgen.

Samen werken naar Net Zero in 2050

Het behoud van waardevolle grondstoffen

Duurzaamheid betekent voor ons: het voorkomen van verspilling van grondstoffen. Wij stimuleren hergebruik door producten, onderdelen of componenten een tweede leven te geven. Data wordt zorgvuldig en gecertificeerd verwijderd waardoor producten weer veilig ingezet kunnen worden. Wanneer hergebruik niet mogelijk is, zorgen onze verfijnde recyclingprocessen ervoor dat grondstoffen, zoals (edel)metalen en kunststoffen, maximaal worden behouden en een nieuwe bestemming krijgen. Dit wordt gerealiseerd door onze innovatieve en doordachte mechanische sorteer- en scheidingsprocessen.

Onze certificaten

Maak stappen richting een
Net Zero organisatie

nl_NL