Parts recovery

Onze verwerkingsprocessen en demontagehandelingen resulteren in vrijkomende onderdelen die geschikt zijn voor hergebruik. Ons ‘spare parts management systeem’ zorgt voor een nauwkeurig inzicht in de vrijgekomen onderdelen en de mogelijkheden hiervan.

Ontzorging

Wij ontzorgen onze klanten door ons uitgebreide pakket aan diensten, van logistieke oplossingen tot registraties en rapportages.

Betrouwbaarheid

Wij zijn een WEEELABEX / Cenelec- gecertificeerde elektronicarecycler en een betrouwbare partner in grondstoffenwinning.

Veiligheid

De veiligheid van ons team en onze klanten staat centraal. Wij hebben certificaten behaald omtrent onze processen die de veiligheid waarborgen.

De onderdelen die vrijkomen

Vaak kunnen onderdelen geheel opnieuw gebruikt worden. We doelen hiermee op: Memory (HDD, SSD, CPU, RAM), stroomkabels, GSM onderdelen, power supplies, adapters, grafische kaarten / GPU, motherboards, PCI, FRU’s (Field Replacement Units), CRU’s (Customer Replacement Units).

Wat betekent dit voor jou als bedrijf?

Parts Recovery en slim beheer bij Mirec gaan verder dan alleen duurzaamheid. Met de expertise van onze medewerkers en transparantie naar onze klanten, kijken we kritisch naar mogelijk hergebruik van apparaten die voor scrap aangemerkt zijn. Dit resulteert in een positieve impact op het milieu, maar ook aanzienlijke voordelen voor jouw bedrijf. Door onze processen profiteer jij van kostenefficiënt hergebruik en draag je bij aan een circulaire economie.

Onze certificaten

Maak stappen richting een
Net Zero organisatie

nl_NL