Reuse

Het hergebruiken van afgeschreven ICT-apparatuur brengt zowel
economische als duurzame voordelen met zich mee.

Hergebruik van economisch afgeschreven apparatuur

Ontzorging

Wij ontzorgen onze klanten door ons uitgebreide pakket aan diensten, van logistieke oplossingen tot registraties en rapportages.

Betrouwbaarheid

Wij zijn een WEEELABEX / Cenelec- gecertificeerde elektronicarecycler en een betrouwbare partner in grondstoffenwinning.

Veiligheid

De veiligheid van ons team en onze klanten staat centraal. Wij hebben certificaten behaald omtrent onze processen die de veiligheid waarborgen.

Verleng de levensduur van elektr(on)ische apparaten

Gooi je netwerkapparatuur niet weg. Door hergebruik kan de levensduur van jouw IT-infrastructuur verlengd worden. 

Waarom verkwisten als de technische levensduur nog niet is bereikt? 

Refurbishment en remarketing maken het mogelijk dat Mirec een tweede leven aan zogenaamde ‘economisch afgeschreven’ IT-apparatuur kan geven. Wij zorgen voor een optimale benutting van de technologische mogelijkheden tot aan het eind van de levensduur.

Het strategisch beheren van ICT-apparatuur

Wij bieden IT Asset Disposition (ITAD) met diensten zoals hergebruik, recycling, veilige datavernietiging, waardeoptimalisatie en rapportages. Hierbij beheren wij op duurzame wijze jouw IT-infrastructuur. 

Samen met onze partners verkennen wij de maximale hergebruiksmogelijkheden, waarbij we niet alleen de technologische waarde behouden, maar ook zorgen voor gegarandeerde vernietiging van vertrouwelijke data volgens GDPR en AVG.

Waardeoptimalisatie met Mirec

Met een focus op duurzaamheid, hergebruik en Social Return on Investment (SROI) halen wij de maximale waarde uit IT-assets. Wanneer je Mirec kiest als ITAD-partner, kies je voor een efficiënt beheer van IT-middelen, een positieve maatschappelijke impact en een verminderde ecologische footprint. Met onze ondersteuning worden IT-assets niet alleen economisch, maar ook sociaal en milieuvriendelijk benut. Mocht hergebruik niet mogelijk zijn, dan wint Mirec alsnog de grondstoffen terug, waardoor er niets van waarde verloren gaat.

Onze certificaten

Maak stappen richting een
Net Zero organisatie

nl_NL